skip to Main Content
De 5 Mooiste Plekken In De Benelux

De 5 mooiste plekken in de Benelux

In Nederland hoeft u voor een mooie bootreis niet ver van huis. Op de Nederlandse wateren is al veel te beleven en het is er erg mooi. Maar ook in de rest van de Benelux zijn prachtige havens en steden te ontdekken. Lekker uit eten, drankjes op het terras, shoppen in gezellige winkelstraten, cultuur opsnuiven in musea en tijdens het wandelen door de stad, noem het maar op. In deze blog leest u over de 5 mooiste plekken in de Benelux.

 

1 Amsterdam

De reis langs de mooiste plekken in de Benelux begint gewoon in onze eigen hoofdstad, Amsterdam. De stad wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen en dat is niet zonder reden. De Amsterdamse grachten zijn prachtig om te zien, en hoe gezellig is het in de Jordaan of de Pijp? Er zijn tal van grote winkelketens om te shoppen, maar ook kleine winkels en boetiekjes. Ook is er genoeg cultuur te beleven, u vindt er veel musea, zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank huis. U kunt kiezen om een rondvaart te doen door de grachten, of u kunt de grachtenpanden bewonderen tijdens het slenteren door de stad. Tussen het wandelen door kunt u ook lekker gaan eten in een oer-Hollands café. En in de lente en zomer zitten de terrassen vol, super gezellig!

 

2 Antwerpen

De volgende stop is Antwerpen. Er is genoeg reden om een bezoekje te doen aan deze mooie plek in de Benelux. Met een grote diversiteit aan wijken waaronder een historisch centrum, de havenbuurt en de modewijk. Antwerpen is een erg creatieve stad, met kunstmusea, galerieën, street art en industrie. De stad telt veel bezienswaardigheden en restaurants waar u heerlijk kunt eten. Aan één dag heeft u waarschijnlijk niet genoeg, u kunt zich er dagenlang vermaken.

 

3 Brugge

Als u toch al in België bent, waarom zou u Brugge dan overslaan? De historische binnenstad van deze Belgische stad is één van de mooiste plekken in de Benelux. Zo mooi dat UNESCO de binnenstad zelfs heeft aangewezen als Werelderfgoed, het is prachtig om er doorheen te lopen. Tijdens het lopen vindt u gezellige cafés waar u heerlijke Brugse en Belgische bieren kunt proeven. Ook komt u langs de godshuizen, pittoreske witgekalkte huisjes gegroepeerd rond binnentuinen. Deze architecturale hoogstandjes zijn sociale woningen voor ouderen met elk hun eigen karakter.

 

4 Luxemburg-Stad

Helemaal onderin de Benelux, op de grens met België, Duitsland en Frankrijk, ligt Luxemburg-Stad. Net als het land Luxemburg zelf is de stad niet heel groot, maar er is veel te beleven. En de Place de la Constitution en Pont Adolphe behoren zeker tot de mooiste plekken van de Benelux. Er is veel hoogteverschil in Luxemburg-Stad, dus zijn er veel prachtige uitzichtpunten, en u loopt zo van punt naar punt. De Grand Rue is de grootste winkelstraat en u vindt er een uitgebreid aanbod aan winkels, horecagelegenheden en musea. Het Musée National d’histoire et d’art Luxembourg of het MUDAM voor hedendaagse kunst.

 

5 Scheveningen

Als laatste stop in de mooiste plekken in de Benelux tour zijn we weer terug in ons eigen land. In de mooie stad Scheveningen, grenzend aan Den Haag. Het is een ideale stad om een stedentrip te combineren met het strand. ‘S ochtend lekker shoppen en in de middag naar het strand. Slenteren over de boulvard en daarna lekker uiteten of een terrasje pakken in het centrum van Scheveningen. Vanuit het centrum wandelt u langs het Binnenhof, en tussen Den Haag en Scheveningen ligt het themapark Madurodam. Een leuk uitje voor als u kinderen heeft.

 

Lees ook onze blog over niet te missen bootgadgets om uw reis door Europa te perfectioneren.

 

Foto bron: Rentola

Back To Top