skip to Main Content
Deze Havens Moet Je Bezoeken In Europa

Deze havens moet je bezoeken in Europa

In Europa bevinden zich een groot aantal havens. Daar weten wij als Nederlanders natuurlijk alles van, de grootste haven van Europa, de haven van Rotterdam, bevindt zich namelijk in Nederland. Een imposante haven waar veel gebeurt, niet alleen op gebied van scheepvaart. In de omgeving van de haven zijn er ook genoeg activiteiten te ondernemen, hierover later meer. Maar naast onze eigen havens beschikken onze buurlanden België en Duitsland ook over prachtige havensteden. Zij staan op nummer 2 en 3 als het gaat om grootste havens in Europa. Toch zijn er nog veel meer prachtige Europese havensteden om te ontdekken.

 

1 Rotterdam

In 1962 werd de haven van Rotterdam uitgeroepen tot grootste haven ter wereld door burgemeester van Walsum. Deze titel behoudt de haven tot 2004, toen de titel werd overgenomen door Shanghai. Toch blijft de haven tot de dag van vandaag een van de grootste en meeste innovatieve havens ter wereld. Naast de bijzonderheden op gebied van zeevaart is het tegenwoordig ook een plek voor toeristen om zich dagen te vermaken. Trek eropuit en ontdek de prachtige vergezichten, de natuur en de vele uitkijkpunten tussen stad en zee die de haven rijk is.

 

2 Antwerpen

Onze zuiderburen bezitten na Rotterdam te grootste haven van Europa, de haven van Antwerpen. Dankzij de ligging langs de Schelde en de aansluiting op Europese rivieren is deze havenstad makkelijk te bereiken en een mooie plek om een Europese boottocht te beginnen. De Schelde en het oude centrum zijn prachtig om te zien. Er zijn volop eetgelegenheden en ook staat de stad bekend om het bijzondere speciaalbier. Dit is dus zeker een van de Europese havens die de moeite waard zijn!

 

3 Hamburg

De op twee na grootste haven van alle Europese havens is Hamburg. De industriestad is essentieel voor de Duitse industrie, jaarlijks komen er zo’n 13.000 schepen vanuit de hele wereld binnen in de containerhaven van Hamburg. Elk jaar wordt de geboorte van de haven nog altijd grootst gevierd met een festival in mei. Meer dan 1.5 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland bezoeken de haven voor het evenement. Maar naast dit grootse evenement is er nog veel meer te doen. U kunt het grootste museumschip ter wereld bezoeken, de Cap San Diego. Het imposante schip Queen Mary komen bekijken of het museumschip Rickmer Rickmers bezichtigen. Ook zijn er verschillende boottochten mogelijk over de Elbe, naar bijvoorbeeld Landungsbrücken en weer terug. En op de Duitse ‘Fischmarkt’ eet u een heerlijk visje.

 

4 Algeciras

De grootste haven van Spanje is niet Barcelona of Valencia, maar Algeciras! Een Europese havenstad binnen de regio Andalusië. De havenstad ligt aan Middellandse Zee en heeft een snelle connectie met Gibraltar en Noord-Afrika. Dit maakt het tot een van de beter gelegen havens waar veel te beleven is. U kunt er verschillende sightseeing tours doen, outdooractiviteiten zoals kajakken en er zijn tal van heerlijke restaurants om de lokale gerechten te proeven.

 

5 Marseille

Als 5e op de lijst van havensteden is de eeuwenoude havenstad van Marseille. Deze prachtige Europese havenstad ligt langs de Middellandse Zee en geniet daardoor van een heerlijk klimaat. De haven is ontworpen door de bekende architect Fernand Pouillon en is daardoor een van de mooiste havens waar u ooit aan zult meren. De havenstad zelf is gevuld met horecagelegenheden en cultuur om te bewonderen.

Back To Top