skip to Main Content
Een Boot Kopen: Waar Op Te Letten?

Een boot kopen: waar op te letten?

U wilt een boot kopen? Dan staat u op het punt om een fantastische aankoop te doen. Een aankoop waar u vele jaren lang enorm veel plezier van zult hebben. Dan is het natuurlijk wel zaak om de juiste boot te kopen: een boot die bij u past en die aan uw wensen en eisen voldoet.

Een boot kopen is natuurlijk niet zomaar iets. Naast de aanschaf van een huis is dit voor veel mensen de grootste, of een van de grootste uitgaven die zij doen. U gaat dan ook niet over één nacht ijs. Wat is voor u nu een goede aankoop, en wat niet? Kortom: u wilt een boot kopen: waar op te letten? Neem de onderstaande punten in overweging. Deze zullen u zeker helpen bij het vinden van de juiste boot. Bent u op zoek naar advies, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat voor vaarder bent u?

De juiste boot kiezen, begint altijd bij het bepalen van het juiste type. Wat voor vaarder bent u en hoe gaat u de boot gebruiken? Is dit bijvoorbeeld voor watersport, voor tochten met vrienden en familie, om te vissen, of misschien een combinatie van dit alles?

Boten zijn er in veel soorten en maten, maar laten wij beginnen met het maken van een onderscheid tussen cruisers, boten met een uitstekende balans tussen comfort en prestaties en echte sportboten.

Bent u op zoek naar een cruiser, dan zoekt u een aangename tender met een goed comfort. Wellicht is het verbruik ook van belang en heeft u bijvoorbeeld geen behoefte aan een zeer krachtige motor. Wij verkopen diverse comfortabele, wendbare en toegankelijke boten van onder andere Yamaha en Capelli.

Even een sprong naar de andere kant van het spectrum. Wilt u gaan watersporten, of zijn prestaties om een andere reden zeer belangrijk voor u? Dan wilt u waarschijnlijk een krachtige alleskunner met een robuuste body, uitstekende stabiliteit en hoog vermogen. De Capelli Work Line biedt boten die perfect bij dit gebruik passen. Dit zijn uiterst sterke en stabiele RIBS met zeer hoge vermogens.

Er is echter ook een tussenweg mogelijk. Comfort en prestaties kunnen hand in hand gaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Capelli Luxury Line: prachtige boten die in hun segment het summum vormen op het gebied van uitstraling, comfort en prestaties.

Het gezelschap

Bent u een solo vaarder, vaart u graag met een partner of met vrienden en familie? Met andere woorden: aan hoeveel ruimte heeft u behoefte? Een compacte boot betekent niet direct een krappe boot. Zelfs de compactste boten van de Yamaha Tender Line bieden comfortabel plek aan twee personen. Houd echter goed rekening met het gewenste gezelschap, want het zou zonde zijn als u een te kleine boot aanschaft.

Vervoer en opslag

De kans is zeer groot dat uw boot niet het hele jaar door in het water ligt. Dit betekent dat u dient te zorgen voor opslag. Met het oog op opslag, maar ook met het oog op vervoer en het te water laten is het belangrijk om te kijken naar het formaat en het gewicht van de boot. Wilt u een grote boot, verzeker uzelf er dan van dat u hier de ruimte voor hebt en dat uw auto de boot mag en kan trekken.

Onderhoud en bijkomende kosten

Elke boot heeft onderhoud nodig. Daarnaast bent u er natuurlijk nog niet met de aanschaf van een boot alleen. Denk ook aan eventuele bijkomende kosten, zoals een verzekering. De gebruikskosten kunnen per boot behoorlijk verschillen. Laat u goed informeren over de kosten van de boot waar u interesse in hebt. Wij helpen u uiteraard graag. Neem contact met ons op om uw vragen te stellen. Wij staan voor u klaar om de ideale boot voor u te vinden en te leveren.

Back To Top