skip to Main Content
Niet Te Missen Boot Gadgets

Niet te missen boot gadgets

Varen gaat vaak gecombineerd met comfort, of u nu een dagje voor uw plezier gaat varen of niet, comfort maakt het varen altijd beter. Om het varen prettiger te maken en om te zorgen dat er niets fout gaat zijn er enorm veel boot gadgets die u kunt aanschaffen. Er zijn namelijk eindeloos gadgets voor op de boot om uw vaartuig een upgrade te geven. Denk aan gadgets voor de navigatie, maar ook simpele producten in de kajuit of speciale producten voor uw eigen veiligheid. In deze blog beschrijven wij een aantal handige gadgets die u niet kunt missen op uw boot.

 

Navigatie gadgets

Tijdens het varen kunt u zich vast voorstellen dat het erg handig kan zijn om goed navigatie bij de hand te hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel apps die u hierbij kunnen helpen. Zo heb je bijvoorbeeld de Naviconics en Marine Imray apps, twee zeer kwalitatieve apps voor de navigatie tijdens het varen. Echter moet u wel weten dat hier abonnementskosten aan verbonden zitten. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Dan verwijzen wij u graag naar de blog over de beste apps voor tijdens het varen. Houdt er wel wel rekening mee dat uw telefoon snel leeg gaat als u navigatieapps gebruikt. Een simpele, maar toch handige gadget zou dan een waterdichte telefoonlader zijn, zoals een goede powerbank. Mocht u nou geen zin hebben om de navigatie op uw telefoon te regelen? Dan zijn er ook heel veel goede navigatieapparaten die u kunt aanschaffen. Zo zijn er heel veel goede GPS systemen en plotters beschikbaar op de markt, het aanbod gaat van heel simpel tot hele geavanceerde plotters en GPS systemen. Ook kan een AIS systeem heel handig zijn voor uw boot. Met zo’n systeem kunt u zichzelf kenbaar maken op het water zodat andere boten kunnen zien waar u bent. Bootschappen beschikt over allerlei navigatieapparatuur die u nodig heeft voor uw boot!

 

Ingebouwde boot gadgets

We hadden het er net al even over; ingebouwde gadgets als bijvoorbeeld navigatieapparatuur. Maar er zijn veel meer opties voor ingebouwde gadgets voor uw boot, zo heb je bijvoorbeeld accu’s die u in kunt laten bouwen. Zo heeft u altijd stroom op uw boot, de accu kunt u weer aansluiten op zonnepanelen, vooral heel handig wanneer u lange dagen op uw boot bent en eventueel ook slaapt op uw boot. Een ander zeer populaire toevoeging of gadget voor uw boot is een ingebouwde speaker. Dit maakt de pleziervaart zeer prettig en kunt u met uw gezelschap volledig genieten van de muziek tijdens een dagje varen. Zo zijn er tegenwoordig veel kwalitatieve speakers die u kunt aansluiten aan uw boot, echter kunt u ook gebruik maken van draagbare bluetooth speakers, zorg er alleen wel voor dat deze waterdicht is. Er zijn ook boten die van zichzelf veel ingebouwde gadgets bevatten. Zoals de BRIG Eagle lijn, de meest luxe lijn van de luxe BRIG boten.

 

Gadgets voor in de kajuit

Indien u een boot heeft met een kajuit is het wel zo lekker om het hier zo comfortabel mogelijk te maken, bijvoorbeeld door een goede kussenset. Daarnaast kunt u bij comfort ook denken aan het genieten van een koud drankje in de warme zomer. Zo kan een minikoelkast perfect zijn voor op de boot. In de meeste gevallen zijn deze gemakkelijk aan te sluiten in de kajuit of kunt er zelfs eentje inlaten bouwen in uw boot. Een andere leuke gadget voor in de zomer is een barbecue voor op de boot. Er zijn verschillende handige barbecues die speciaal zijn gemaakt voor op de boot met een oog op veiligheid.

 

Boot gadgets voor de veiligheid

Als laatste, maar zeker niet onmisbaar; gadgets voor uw veiligheid. Denk hierbij aan reddingsvesten natuurlijk, maar ook aan de juiste verlichting op uw boot zodat andere boten u ook zien. Maar ook EHBO, brandblussers, reddingsboeien en eventueel reddingsvlotten zijn niet te missen voor uw boot.

Back To Top