skip to Main Content
Roofvisboot Kopen? Lees Deze TIPS

Roofvisboot kopen? Lees deze TIPS

Wilt u een roofvisboot kopen? Dan loont het om u in dit onderwerp te verdiepen. Want kunt u eigenlijk wel goed roofvissen in Nederland? En aan welke eisen moet deze boot voldoen? Dient u een speciale roofvisboot te kopen, of zijn er andere soorten boten die hier geschikt voor zijn. In deze blog vertellen wij u graag meer over roofvissen in Nederland en waarom onze DOCK boten hier perfect geschikt voor zijn. Aan de juiste roofvisboot zult u jarenlang bijzonder veel plezier beleven.

Een roofvisboot kopen in Nederland? Zeker interessant

Een roofvisboot kopen is een investering waar u zeer veel plezier van kunt hebben. Nederland is een uitstekend visland, ook wanneer het aankomt op roofvissen. Een roofvisboot kopen, stelt u in staat om hier maximaal van te genieten. De Nederlandse wateren zitten vol met roofvissen, echter zijn die niet allemaal even eenvoudig vanaf de kade te vangen.

Veel roofvissen hebben de eigenschap om zich te verstoppen, bijvoorbeeld in de bodem. Roofvissen zijn actief daar waar hun prooi zwemt. In veel gevallen is dat niet langs de kade, maar in de diepere gedeelten van het water. In smalle wateren kunt u vaak goed roofvissen vanaf de kade. In grotere, bredere wateren zoals rivieren en meren kunt u vanaf de kade roofvissen vaak niet goed bereiken. Daarom is een roofvisboot kopen bijzonder interessant.

Welke roofvissen kunt u vangen?

In de zoete wateren van ons land kunt u vissen op onder andere snoek, baars, snoekbaars, roofblei en meerval. Wie met een roofvisboot het water op gaat, zal zelf ervaren dat roofvissen behoorlijke formaten kunnen bereiken. Zo kunnen een snoek en een snoekbaars al snel een lengte van meer dan een meter bereiken. De echte koning van het zoete water is in ons land de meerval. Het is niet uitzonderlijk dat deze een lengte van om en nabij de twee meter bereikt.

Roofvissen vanaf uw boot zorgt echt voor een andere dynamiek en nog meer beleving dan vanaf de kade. Volgens liefhebbers is dit de puurste vorm. Dat kunnen wij alleen maar beamen.

Wat maakt een goede roofvisboot?

Wanneer u een roofvisboot wilt kopen, heeft u een ruime keuze. U kunt dan ook kritisch zijn en hebt de mogelijkheid om een wensenlijstje op te stellen. Er zijn speciale roofvisboten, maar het loont ook zeker om te kijken naar andere alternatieven. Bij Witsen Marine kunt u voor roofvissen terecht bij onze DOCK boten. Hiermee schaft u een boot aan die zowel perfect is voor roofvissen als voor pleziertochten. Wij bieden u een boot die stabiliteit, robuustheid, prestaties en comfort combineert.

Een roofvisboot kopen bij Witsen Marine

Een goede roofvisboot beschikt over enkele belangrijke eigenschappen. U koopt de boot om te vissen, maar houd ook zeker rekening met comfort. Op een goede vistrip bent u al snel een hele dag van huis. Met een DOCK boot van Witsen Marine bent u verzekerd van een luxe, comfortabele boot die onder alle omstandigheden stabiel blijft. Het is een echte krachtpatser met een sterke body en motoren met hoge vermogens. Roofvisboten zijn vaak voorzien van een boegmotor. Wilt u een boegmotor laten monteren, dan kan dat in een DOCK boot zonder aanpassingen.

De combinatie van comfort en luxe enerzijds en robuustheid en kracht anderzijds maakt deze boten tot uitstekende roofvisboten. Boten waarmee u bovendien ook met net zoveel gemak een pleziervaart mee maakt met vrienden of familie. Ze bieden meer dan voldoende plaats voor al uw visgerei, maar bieden ook comfortabele zitplekken. Extra aantrekkelijk aan de DOCK modellen is het plateau op waterhoogte. Indien gewenst, vist u dus echt letterlijk aan en op het water.

Onze DOCK boten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in verschillende uitvoeringen. Tevens zijn wij een officiële dealer van Minn Kota, Humminbird, Railblaza zodat wij de perfecte roofvisboot voor u kunnen samenstellen.

Back To Top