skip to Main Content

Luxe RIB boot

Een RIB boot heeft misschien de naam een echte werkboot te zijn. Wat wordt er dan verstaan onder luxe RIBs? Ook luxe RIBs zijn inderdaad boten die zich onderscheiden door een hoog prestatieniveau. Maar ze kunnen meer dan dat. Dankzij de vaste, harde vloer en een tube en romp van extra stevig materiaal is een RIB boot per definitie een stukje luxer dan een vergelijkbare rubberboot. Hij heeft namelijk alle eigenschappen van een rubberboot, maar dan gecombineerd met meer stevigheid en comfort. Luxe RIBs zijn ontzettend veelzijdige boten.

Hoe luxe RIB boten zich onderscheiden

Wie geïnvesteerd heeft in een RIB boot, ervaart elke vaart weer de meerwaarde. Dankzij zijn unieke constructie biedt zo’n RIB boot u net iets meer op alle onderdelen: comfort, prestaties, luxe en stevigheid.

Een RIB boot maakt net als een rubberen variant gebruik van een tube voor zijn drijfvermogen. De tube is bij een RIB boot echter vervaardigd uit zeer stevig materiaal. Welk materiaal is onder andere afhankelijk van het merk en de uitvoering, maar veel voorkomende materialen zijn polyurethaan, neopreen, hypalon of PVC. Deze stevige tube maakt de boot in combinatie met de harde onderkant niet alleen stijver; het zorgt er ook voor dat een RIB boot een stuk robuuster is. Bovendien maakt zijn unieke constructie mogelijk dat er grotere afmetingen kunnen worden gerealiseerd. Een boot die uit rubber is vervaardigd, kent vaak beperkingen op met name het gebied van lengte. Hoogwaardige RIB boten, zoals die van Capelli, zijn leverbaar met een lengte van wel meer dan twaalf meter.

Wat is een luxe RIB vergeleken met een rubberboot met harde inlegbodem? Nog steeds een veel steviger vaartuig. In veel rubberboten is het mogelijk om een harde vloer te plaatsen. Desondanks zal zo’n boot nog steeds de stevigheid missen van een RIB, omdat deze niet beschikt over de extra stevige tube en romp. Bovendien beschermt een inlegbodem alleen de vloer van de boot aan de binnenkant; aan de onderkant is een boot van rubber nog steeds kwetsbaar.

Capelli Luxery Line Tempest T50
Capelli Luxery Line Tempest T50 Interieur

Luxe RIBs bieden veel mogelijkheden qua indeling

Vanwege zijn robuuste bouw, biedt een RIB u veel verschillende mogelijkheden op het gebied van indeling en configuratie. Zo is het mogelijk om een cabine te laten plaatsen, te zorgen voor luxe banken of zelfs keukens inclusief koelkast. Wat dat betreft slaan luxe RIBs een duidelijke brug tussen rubberboten en luxe tenders.

Wie ervaring heeft met luxe RIBs zal beamen dat het wellicht wel de ultieme pleziervaartuigen zijn. Of u nu comfortabel wilt cruisen op een mooie plas, met het hele gezin of al uw vrienden wilt genieten van een uitje op het water, of lekker een dagje wilt watersporten: het is allemaal mogelijk. Zeker omdat RIBs kunnen worden voorzien van bijzonder krachtige motoren en er dus uitgebreide mogelijkheden zijn tot personalisatie, zal iedereen een RIB kunnen configureren die aan alle wensen en eisen voldoet.

Luxe RIBs van Capelli

Denkt u aan luxe RIBs, dan denkt u waarschijnlijk aan één merk: Capelli. Al vele jaren toont dit merk aan te weten wat een luxe RIB maakt. Qua vaareigenschappen zijn de modellen van Capelli ongeëvenaard. Tel daarbij het zeer riante aanbod op en u weet zeker dat er ook voor u een luxe RIB boot te vinden is.

De Capelli Easy line bewijst dat luxe RIBs ook in het kleinere en meer betaalbare segment mogelijk zijn, terwijl de Luxury Line de grenzen verlegt van wat u denkt dat een RIB kan zijn. Er tussenin zijn natuurlijk ook nog veel mogelijkheden. U heeft ruime keuze op het gebied van formaat en afmetingen, motorisering en opties. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Capelli Luxery Line T44

Vragen of een afspraak maken

Heeft u vragen over onze RIB boten, of wilt u een afspraak maken om samen met ons te kijken wat de ideale boot voor u is? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
RIB boot 1

Capelli Tempest T50

Deze Capelli Tempest T50 is de nieuwste aanwinst in de Capelli familie. De Tempest 50…

Meer informatie
RIB boot 2

Capelli Tempest T44

Dit vlaggenschip, de Capelli Tempest 44 Cabin, is van alle luxe voorzien. Zo vindt u…

Meer informatie
RIB boot 3

Capelli Tempest T40

Capelli heeft wederom weer een prachtige RIB gelanceerd: de Tempest T40! De T40 is één…

Meer informatie
RIB boot 4

Capelli Tempest 425

No-nonsense is het sleutelwoord voor deze RIB. Toch is dit model standaard compleet uitgerust met…

Meer informatie
Varen in de winter

Capelli Tempest 505

Efficiëntie, functionaliteit, maar ook comfort staan hoog in het vaandel bij deze stoere RIB. Dit…

Meer informatie
Capelli Tempest 570

Capelli Tempest 570

De Tempest 570 Easy is een recent model dat zich kenmerkt door een brede achterbank…

Meer informatie
RIB boot 5

Capelli Tempest 625

Lengte 6,25 mt.Breedte 2,65 mt.Tubediameter 0,56 mt.Gewicht 550 KgAantal personen 14Max vermogen 175 PKCertificaat CTube…

Meer informatie
RIB boot 6

Capelli Tempest T38

Capelli heeft wederom weer een prachtige RIB gelanceerd: de T38! Een luxe  RIB waarbij het…

Meer informatie
Back To Top