Alles over Tesoro Yachts

Wist je dat Tesoro staat voor schat in het Spaans? Dat is precies waarom de Tesoro Yacht superjachten zijn! In dit artikel leer je alles over hoe het merk tot leven is gekomen, het huidige team dat achter deze superjachten zit en aan het einde zullen we een kijkje nemen naar het nieuwste model, Tesoro T40. Lees meer om meer te weten te komen over deze prachtige superjachten die elke jachtliefhebber zou moeten kennen.

Een blik in het verleden

Tesoro Yachts is een volledig Spaans merk dat in 2015 tot leven kwam toen Maritiem gespecialiseerde advocaat Andrés Martínez besloot om in de makelaardij te gaan werken met zijn partner die een expert is in superjachten. Na het creëren van een enorm netwerk van contacten die superjachten en jachtschippers bezaten, besloten ze dat het tijd was om zelf een jacht te creëren. De vijf jaar van 2015 tot 2020 werden uitgebreid bestudeerd om alle aspecten van het maken van een jacht te bestuderen. Gedurende deze tijd leerden de partners alles wat ze konden en pasten al hun kennis toe om het best mogelijke superjachtmodel te creëren. In 2020 werd Tesoro Yachts officieel geboren en het eerste model maakte zijn debuut verrassend genoeg niet in Spanje, maar in Duitsland, Düsseldorf, in 2020.

Tosoro Yachts het merk

Volgens CEO Andrés Martínez zijn de jachten niet alleen gemaakt voor economische groei, maar vanwege de enorme passie die Martínez en zijn partner hebben voor jachten. De bouw van de jachten gebeurt in twee fabrieken in Spanje. Elk aspect van de creatie, zoals het ontwerp, het project, de constructie wordt gedaan door de twee partners en vijf interne ingenieurs. Volgens CEO Martínez zijn er geen externe ontwerpers bij het proces betrokken. Vanaf nu zijn er twee modellen, de T38 en de T40. Het bedrijf werkt momenteel aan zijn debuut met een groter model dat T55 gaat heten, dat in twee versies zal verschijnen.

Tesoro T40

Wat de Tesoro T40 onderscheidt van andere jachten, is het zachte profiel met een scherpe bocht die de breedte aan de onderkant afsluit. Het ontwerp zelf is een klassieke walkaround. Om de boot te betreden is er een platform nodig. De indeling van het jacht is ook zeer interessant vanwege de kwaliteit van de afwerking. Er is een grote ligweide met een beweegbare rugleuning. Aan de ene kant zijn het kussens voor het solarium en aan de andere kant zijn het rugleuningen voor de bank. Dit maakt het mogelijk om de ruimte te gebruiken als eethoek met een centrale tafel omringd door twee banken waar ongeveer zes personen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Wat betreft de top, het doel van de oprichters is om de grootste T-top op de markt te hebben zonder dat deze het prachtige uitzicht op de oceaan hindert.

Alles over Tesoro Yachts