skip to Main Content

Boottrailer kopen

Boottrailers zijn er in verschillende soorten en maten voor verschillende soorten boten. Witsen Marine lever al jaren premium boottrailers en heeft een ruim aanbod. Onze selectie boottrailers zijn geschikt voor verschillende soorten boten. Neem contact met ons op voor het kiezen van de boottrailer die perfect bij uw boot past.

Damco Trailers

Damco trailers

Vanclaes Trailers

Vanclaes trailers

De voordelen van een trailer voor uw boot

Een boottrailer kopen heeft verschillende voordelen. Een boottrailer stelt u in staat om gemakkelijk naar een ander gebied te rijden om daar vervolgens nieuwe waterwegen te verkennen. Daarnaast hoeft de boot niet gedurende het jaar in het water te liggen. Met een boottrailer rijdt u de boot gemakkelijk naar een winterstalling of als er onderhoudt gepleegd moet worden. Welke trailer bij uw boot past? Neem gerust met contact met ons op en wij helpen u met het kiezen van de juiste boottrailer.

Soorten boottrailers

Er zijn verschillende soorten boten en dus ook verschillende soorten boottrailers. Zo zijn er bijvoorbeeld kanteltrailers, geremde trailers, ongeremde trailers, trailers met Gyro en trailers zonder Gyro. We lichten elk type boottrailer onderstaand toe.

Kanteltrailer

Een kanteltrailer is letterlijk een kantelbare trailer. Wanneer er geen helling is om de boot in het water te laten zakken komt een kanteltrailer van pas. Met deze boottrailer kunt u de boot aan de walkant het water in laten glijden doordat de voorkant omhoog getakeld kan worden. Een kanteltrailer is geschikt voor lichtgewicht boten. Heeft u een middel tot zware boot dan kunt u gebruik maken van de normale helling.

Ongeremde trailer

Ongeremde trailers hebben een maximale toegestane massa van 750 kg, inclusief het gewicht van de trailer. Deze boottrailers beschikken niet over een apart remsysteem, zoals bij geremde trailers. Ongeremde trailers zijn dus geschikt voor lichte boten, zoals rubberboten.

Geremde trailer

Een geremde trailer beschikt over een remsysteem waardoor zij een hogere toegestane masse dan ongeremde trailers mogen dragen. Inclusief het gewicht van de boottrailer is de toegestane massa tot 3500 kg. Dit maakt de boottrailers ideaal voor middel tot grote boten.

Trailer met Gyro

Een boottrailer met Gyro is geschikt voor motorboten, consoleboten en speedboten met een V-bodem. Het Gyro systeem is een roller systeem wat automatisch de rompvorm van de boot volgt. De wielen draaien moeiteloos mee, waardoor zij ondersteunen op de juiste punten van de boot kunnen bieden. Hierdoor zijn kapot gesneden kiel rollers verleden tijd. De boot rolt soepel de trailer op en af.

Gewicht boot en trailer versus het trekgewicht auto

Niet iedere auto mag elke boottrailer trekken. Elke auto heeft een maximaal trekgewicht. Het gemakkelijke gewicht van de trailer en boot mag het maximale trekgewicht van de auto niet overschrijden. Houdt hierbij ook rekening met eventuele brandstof en toegevoegde accessoires die nog in de boot zitten. Daarnaast dient u voor verschillende boottrailers een apart rijbewijs te hebben.

Breedte van de boot

Naast het gewicht van de boot speelt de breedte ook een rol. Op de openbare weg gelden diverse regels omtrent het vervoeren van voertuigen. Zo mag een boot niet breder zijn dan 2,5 meter.

Afstelservice van Witsen Marine

Wanneer u de juiste boottrailer heeft uitgekozen rest er nog maar één ding: de boottrailer op de juiste manier afstellen.

Bij Witsen Marine stellen we uw boottrailer af op de afmetingen, vorm en het gewicht van uw boot. Zaken als de juiste gewichtsverdeling over de as(sen) en de juiste kogeldruk worden hierbij uitvoerig gecontroleerd. Zodoende kunt u de boot op een veilige manier over de openbare weg vervoeren.

COC verklaring voor uw boottrailer

Alle boottrailers worden met een COC verklaring geleverd. COC staat voor ‘Certificat of Conformity’, ook wel een Certificaat van Overeenkomst genoemd. Simpel gezegd is dit het geboortebewijs van uw boottrailer. Hiermee voldoet uw trailer aan de gestelde toelatingseisen.

Back To Top