Dé 9 meest idyllische bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur, ook bekend als de Franse Rivièra, is een prachtige kuststreek aan de Middellandse Zee in het zuidoosten van Frankrijk. Het is een populaire bestemming voor bootliefhebbers vanwege zijn schilderachtige kustlijn en de vele unieke bezienswaardigheden die je per boot kunt verkennen. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden aan de Côte d’Azur:

  1. Calanques de Cassis: Deze indrukwekkende kalkstenen kliffen en baaien bevinden zich in de buurt van Cassis en zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en snorkelaars. De Calanques zijn alleen bereikbaar per boot en bieden spectaculaire landschappen en kristalhelder water.
  2. Îles d’Hyères (Porquerolles, Port-Cros, Île du Levant): Deze eilanden zijn gelegen voor de kust van Hyères en bieden prachtige stranden, helder water en beschermde natuurreservaten. Port-Cros is een uitstekende plek om te snorkelen en te duiken.
  3. Cap d’Antibes: Deze landtong tussen Antibes en Juan-les-Pins is beroemd om zijn prachtige villa’s en mediterrane tuinen. Het is een schilderachtige plek om langs te varen en te genieten van het uitzicht op de azuurblauwe zee.
  4. Île Sainte-Marguerite: Dit eiland, gelegen voor de kust van Cannes, is bekend om zijn historische Fort Royal, waar de beroemde Man met het ijzeren masker gevangen zat. Je kunt het eiland verkennen en de oude forten bezoeken.
  5. Villefranche-sur-Mer: Deze pittoreske havenstad is gelegen tussen Nice en Monaco en heeft een charmante oude stad en een prachtige baai. Het is een geweldige plek om aan te meren en te genieten van de lokale keuken in een van de restaurants aan de waterkant.
  6. Îles de Lérins: Deze eilandengroep, bestaande uit Île Saint-Honorat en Île Sainte-Marguerite, ligt voor de kust van Cannes. Île Saint-Honorat staat bekend om zijn klooster en wijngaarden, terwijl Île Sainte-Marguerite beroemd is om zijn historische forten en bossen.
  7. Monaco: Vaar naar het vorstendom Monaco en bewonder de luxe jachten in de haven, verken de oude stad van Monaco-Ville, en bezoek het wereldberoemde Casino de Monte-Carlo.
  8. Nice Promenade des Anglais: Geniet van de schoonheid van Nice vanaf het water en bewonder de iconische Promenade des Anglais en de kleurrijke gebouwen langs de kust.
  9. Gorges du Verdon: Hoewel dit niet direct aan de kust ligt, zijn de Gorges du Verdon, ook wel de “Grand Canyon van Europa” genoemd, een natuurlijke bezienswaardigheid die je kunt bereiken via de rivier de Verdon. Het is een prachtige kloof met turkooisblauw water en indrukwekkende kliffen.

De Côte d’Azur biedt tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke boottocht langs de Middellandse Zee. Elk van deze bezienswaardigheden heeft zijn eigen charme en schoonheid, en ze dragen allemaal bij aan de magie van deze betoverende kuststreek.

Foto: France.fr