Top 5 havens in Europa

Als je op zoek bent naar de ultieme luxe ervaring tijdens je bootvakantie in Europa, dan zijn er genoeg havens die aan deze eisen voldoen. Hieronder vind je een top 5 van de havens die je bezocht moet hebben tijdens jouw reis langs de Europese kustlijnen.

 1. Puerto Banus, Spanje Puerto Banus is de ultieme luxe bestemming aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Het is een favoriete bestemming van de rijken en beroemdheden en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. De haven heeft een prachtig uitzicht op de bergen en is omringd door exclusieve restaurants, bars en designerwinkels. Het is een perfecte plek om te genieten van de zon en de sfeer van de jetset.
  Puerto Banus
  Foto: INVESTINSPAIN.BE
 2. Portofino, Italië Portofino is een charmant vissersdorpje aan de Italiaanse Rivièra en een van de meest populaire bestemmingen onder de jetset. De haven is klein en exclusief en biedt een adembenemend uitzicht op de pastelkleurige huizen en de Middellandse Zee. De haven biedt ook een breed scala aan luxe restaurants en boetieks die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.Portofino haven
  Foto: Il Giornale Italië Krant
 3. St. Tropez, Frankrijk St. Tropez is een chique badplaats aan de Cote d’Azur in Zuid-Frankrijk en een van de meest iconische bestemmingen van de jetset. De haven biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en is omringd door luxe winkels, restaurants en bars. Het is een perfecte plek om te genieten van de zon en de sfeer van de Franse Rivièra.
  Saint Tropez
  Foto: Nikkel-Art.nl
 4. Ibiza, Spanje Ibiza is een prachtig eiland in de Middellandse Zee en een van de meest populaire bestemmingen onder de jetset. De haven van Ibiza biedt een breed scala aan luxe restaurants, bars en boetieks en is de perfecte plek om te genieten van de sfeer van het eiland. Ibiza staat ook bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren.
  Ibiza stad
  Foto: Ibiza vandaag
 5. Monte Carlo, Monaco Monte Carlo is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende jachten ter wereld en is een van de meest exclusieve bestemmingen ter wereld. De haven biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en is omringd door luxe winkels, restaurants en casino’s. Het is een perfecte plek om te genieten van de sfeer van Monaco en om te ontspannen in de zon.Monaco
  Foto: Pure Luxe

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke luxe ervaring tijdens je bootvakantie in Europa, dan zijn deze havens de perfecte plek om te bezoeken. Of je nu op zoek bent naar een adembenemend uitzicht op de zee, exclusieve restaurants en bars, of designerwinkels, deze havens hebben het allemaal. Zorg ervoor dat je jouw vakantie van tevoren plant en reserveer tijdig een ligplaats in deze exclusieve havens.