Waar gebruik je een tender boot voor?

Net als auto’s zijn er ook verschillende soorten boten die passen bij specifiek gebruik. Natuurlijk: met elke boot kunt u varen. Maar genieten van de wijze waarop u vaart, gaat het beste met een boot die echt bij uw wensen en behoeften past. Is een tender misschien iets voor u? Waar gebruik je een tender boot voor? Wij vertellen u graag meer over de specifieke eigenschappen en sterke punten van dit type boot.

Wat is een tender boot precies?

De benaming “tender” is eigenlijk inmiddels behoorlijk achterhaald. Van origine is een tender namelijk een behoorlijk zwaar gemotoriseerde boot die als doel had om passagiers en/of goederen van A naar B te vervoeren. Zo werden vroeger tenders vaak ingezet om ladingen te vervoeren naar grote vrachtschepen, of om passagiers naar een grote boot te brengen die niet aanmeren kon, of niet in de buurt van de opstapplaats kon komen.

Een tender in klassieke vorm, is dus vooral een werkboot. Hoe anders is dat tegenwoordig. Anno nu is de tender uitgegroeid tot een pleziervaartuig bij uitstek.

Wat is het verschil tussen een tender en een sloep?

Wie nog niet helemaal thuis is in de wereld van boten en een tender ziet, denkt wellicht te maken te hebben met een sloep. Dat is niet zo gek, want deze termen worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn er grote verschillen.

Een sloep is altijd open. Een tender heeft vaak een cabine en/of andere overdekte delen. Dit maakt een tender tot een echte “all weather” boot.

Een tweede onderscheid tussen een tender en een sloep, is de motorisering. Hoewel er geen strikte scheidslijnen zijn, is een tender over het algemeen zwaarder gemotoriseerd dan een sloep. Een tender heeft dan ook een hoger prestatiepotentieel en is in de basis nog beter geschikt voor grote tochten of vaarten op buitenwateren.

Waar gebruik je een tender boot voor?

Een tender boot gebruikt u om maximaal van het varen te genieten. Het is een buitengewoon veelzijdige boot. Een echte alleskunner. Tenders zijn beschikbaar in diverse formaten. Ook wie een compacte boot zoekt, heeft met een tender meer dan genoeg keuze.

Het aantrekkelijke aan een tender is dat het een zeer ontspannen cruiser is. Net als met een sloep kunt u in een rustig tempo genieten op het water. Omdat een tender meestal is voorzien van een potente motor, kunt u deze boot ook gebruiken voor tochten of vaarten waarbij meer vermogen is vereist. U beschikt over een boot met een hoog prestatiepotentieel. De krachtigste tenders zijn zelfs geschikt voor watersport.

Wie een tender koopt, kan vaak profiteren van veel verschillende configuratiemogelijkheden en opties. Want één ding is aan tenders nooit veranderd: het zijn nog steeds perfecte boten om mensen mee te vervoeren. De juiste tender boot is dan ook echt een gezelschapsboot waarop u kunt genieten van heerlijke tochten met vrienden of familie.

Een tender voor iedereen

Wie op zoek is naar een tender, heeft ontzettend veel keuze. U kunt kiezen uit compacte en wendbare tenders voor twee personen tot aan grote, overdekte tenders met riante zitruimte, keuken en sanitaire voorzieningen. Neem gerust eens een kijkje in ons aanbod. Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar om u meer te vertellen over onze tenders.

Waar gebruik je een tender boot voor?