Witsen Marine lanceert eerste WB1 dieselvariant

Witsen Marine lanceert eerste WB1 dieselvariant

Na het succes van de elektrische variant nu beschikbaar in dieseluitvoering

Alkmaar, 12 juli 2024

Witsen Marine heeft vandaag de lancering aangekondigd van de nieuwe dieselvariant van de WB1, een luxe sloep met het karakter van een oude sleepboot. De lancering vond plaats in Alkmaar, in samenwerking met moederbedrijf Nautisch Centrum Nicolaas Witsen, dat de complete bouw van de WB1 verzorgt. De nieuwe dieselvariant is vanaf heden verkrijgbaar.

De vraag van klanten naar een langere vaarrange, die met elektriciteit soms lastiger te realiseren is, heeft geleid tot de ontwikkeling van de dieselvariant van de WB1. De WB1 is uitgerust en bedacht in samenwerking met Vetus. Klanten kunnen kiezen uit een 3-cilinder 27 PK (M3.29) of een 4-cilinder 33 PK (M4.35) motor, waarbij de maximale rompsnelheid 13 km/h bedraagt.

Kevin Theuns, Sales Manager bij Vetus, zegt: “Het is een prachtige boot en we zijn trots dat onze dieselmotoren in zo’n unieke boot mogen zitten.” Koen van der Eng van Witsen Marine voegt toe: “Dit is een prachtige stap en we zijn blij dat we aan de wens van onze klanten kunnen voldoen.” Ondanks deze nieuwe dieselvariant blijft Witsen Marine gefocust op de elektrische revolutie.

De WB1 biedt dezelfde unieke high-end afwerking als de elektrische variant en blijft een oer-Nederlands product.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Witsen Marine. Bezoek ook onze showroom in Alkmaar aan de Kraspolderweg 4, 1821 BW Alkmaar. Voor direct contact kunt u bellen naar 072 511 2297 of een e-mail sturen naar info@witsenmarine.nl.

Klik hier – om naar de diesel pagina te gaan