skip to Main Content

Soorten boten pleziervaart

Er zijn veel verschillende soorten boten. Ze variëren van jachten tot rubberen boten. Zodoende is er voor ieder wat wils, maar welk type boot past bij u? Waarvoor zijn ze gemaakt en wat zijn de voordelen van de boten?

We hebben een aantal categorieën voor u op een rijtje gezet. Per soort boot omschrijven we de voordelen, eigenschappen en mogelijkheden.

Een boot kunnen we in een categorie plaatsen op basis van de kracht van de motor, de vorm van de boot, de manier van varen en het materiaal waaruit de boot gemaakt is. Witsen Marine verkoopt boten van hoogwaardige kwaliteit zodat u het ultieme vaargenot kunt ervaren. Bij Witsen Marine vindt u de volgende soorten:

Soort boot: Aluminium boot

Aluminium boten zijn vrijwel onderhoudsarme boten. Het aluminium is uitstekend bestand tegen diverse weersinvloeden. Een ander voordeel is dat aluminium zelf beschermend is. Door het veelzijdige materiaal zijn aluminium boten ook erg veelzijdig in te zetten: van cruiser tot performance. Lees alles over de soort boot aluminium.

Soort boot: RIB boot

Een Rigid Inflatable Boats, oftewel rib boot, zijn boten met een vaste harde vloer en een tube en romp van extra stevig materiaal. De luxe rib boten onderscheiden zich door performance, maar ook comfort te bieden. Lees alles over de soort boot RIB boot.

Type boot: Roofvisboot

Een roofvisboot zijn boten om mee te roofvissen. Deze boten zijn zodanig ingericht dat ze een lage geluidsproductie hebben en alle voorzieningen om te kunnen vissen aanwezig zijn. Ook hoeft u bij deze boten niet in te leveren op comfort. Lees alles over de soort boot roofvisboot.

Type boot: Rubberboot

Iedereen heeft een rubberboot wel eens zien varen of heeft er zelf in gevaren. Deze kleine en lichte boten staan garant voor vaarplezier. Naast vaarplezier zijn deze boten ideaal om als tender in de haven en binnenwateren te gebruiken. Een rubberboot kan geleverd worden met (elektrische) buitenboordmotor, maar ook met roeispannen. De opties voor deze kleine boten zijn eindeloos. Lees alles over de soort boot rubberboot.

Type boot: Consoleboot

Een consoleboot is een vaartuig met een open bovenkant. Daarnaast zijn deze vaartuigen voorzien van een stuur- en zitconsole om de boot te besturen. Een consoleboot wordt aangedreven door een buitenboordmotor en wordt vaak als vissersboot of sportief vaartuig gezien. Je kunt namelijk erg makkelijk om de boot en de console heen lopen. Lees alles over de soort boot consoleboot.

Type boot: Roeiboot

Een roeiboot is een boot die wordt voortbewogen door middel van roeispanen of roeiriemen. Deze boten kunnen van allerlei soorten materialen gemaakt worden. Roeiboten kunnen erg variëren. Zo zijn er wedstrijd roeiboten, maar ook roeiboten voor de pleziervaart.  Lees alles over de soort boot roeiboot.

Type boot: Polyester boot

Een polyester boot is gemaakt met veel hightech materialen. Ze zijn gemaakt om licht, snel en duurzaam te zijn en ze zijn beter bestand tegen brandstof, olie en chemicaliën. Lees alles over de soort polyester boot 

Type boot: Sloep

Een sloep is een van Nederlands meest populaire boten. Ze zijn ideaal voor een dagje varen en over het algemeen voorzien van alle luxe die je op het water nodig hebt. Lees alles over de soort sloep boten.

Back To Top