skip to Main Content

Aluminium boot

Bent u op zoek naar een aluminium boot? Witsen Marine verkoopt diverse soorten aluminium boten. Maar waarom zou u kiezen voor dit materiaal? Een aluminium boot heeft uiteraard diverse voordelen.

De voordelen van aluminium boten

Hoewel aluminium boten diverse voordelen hebben, is het eerste voordeel vaak al voldoende om mensen te overtuigen. Aluminium heeft, in tegenstelling tot de meeste andere materialen, vrijwel geen onderhoud nodig. Koopt u een aluminium boot, dan hoeft u geen antifouling aan te brengen. Ook is aluminium uitstekend bestand tegen diverse weersinvloeden. Met een aluminium boot koopt u een onderhoudsarme boot en dat is wel zo prettig.

Een ander groot voordeel van aluminium is dat schade vaak geen issue is. Aluminium is uitstekend zelfbeschermend. Waar een kras op een ander materiaal vaak al een probleem oplevert, is dit bij aluminium niet het geval. Aluminium boten hebben nog meer voordelen op het gebied van veiligheid. Zo is aluminium niet brandbaar en is het ook nog eens bestand tegen roesten.

Aluminium is een licht materiaal. Aluminium boten zijn meestal lichter dan vergelijkbare boten van ander materiaal. Dit alles leidt ertoe dat u met een aluminium boot ook nog eens een boot aanschaft met een hoge restwaarde.

Dock Steel 650
Dock Steel 720

Aluminium boten van DOCK

DOCK is één van de leidende merken op het gebied van aluminium boten. De DOCK Steel line bestaat uit een grote diversiteit aan boten in alle formaten. Het mooie aan de modellen van DOCK is dat zij een zeer robuuste uitstraling combineren met een relatief laag gewicht en hoge mate van wendbaarheid.

Aluminium boten komen in alle formaten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de DOCK 330 Steel wanneer u op zoek bent naar een compacte boot voor één of twee personen. Perfect voor een (vis)tocht op kleine wateren. Aan de andere kant van het spectrum vindt u de DOCK 1060 Steel Lounge: een aluminium boot om de hele dag met het gezin of vrienden op het water te zijn.

Van cruisen tot performance

Aluminium boten zijn veelzijdig. Hun lage gewicht en wendbaarheid betekent dat ze op diverse manieren inzetbaar zijn. Een aluminium boot met een kleine motor is bijvoorbeeld een boot die zich kenmerkt door zeer lage gebruikskosten. Met een iets grotere boot en mid range motor, heeft u een boot die perfect is voor hele middagen cruisen. Wilt u krachtige prestaties? Dat is geen probleem. Voorzie een aluminium boot van een krachtige motor en zie wat er gebeurt. Een goed voorbeeld is het wakeboard model van DOCK. In combinatie met een krachtige motor is dit een ideale boot voor watersporters.

Dock Wakeboardboot

Vragen of een afspraak maken

Heeft u vragen over onze aluminium boten, of wilt u een afspraak maken om samen met ons te kijken wat de ideale boot voor u is? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top