skip to Main Content

Polyester boot

Zoekt u een boot die krachtig en snel, wendbaar en niet te zwaar is en die geschikt is voor zowel ontspannen pleziervaarten als watersport dan is een polyester boot wat voor u!

Polyester boot kopen

De boot is gemaakt met veel hightech materialen. Ze zijn gemaakt om licht, snel en duurzaam te zijn en ze zijn beter bestand tegen brandstof, olie en chemicaliën. 

Botenbouwers gebruiken al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw polyester boten. Deze boten staan bekend als ‘poly-tecks’. Enkele van de belangrijkste voordelen van deze boten zijn een lange levensduur, evenals de geavanceerde polymeertechnologie. Tijdens het zeilen zorgt deze boot voor een soepele rit. De boot is echter ook gebouwd om een grote weerstand tegen water te hebben. 

Dock Steel 650
Dock Steel 720

Voordelen van een polyester boot

In het verleden zouden alleen zware, dure vissersboten polyester gebruiken. Nu wordt polyester steeds populairder en veel mensen beschouwen het als een haalbare optie. Polyester is bestand tegen schimmel, rot en meeldauw, dus het kan een goede keuze zijn, vooral als je van plan bent om in koudere klimaten te vissen. Het nadeel van een polyester boot is echter dat deze kwetsbaarder is, dus je moet oppassen dat je de boot niet beschadigt.

Bovendien zijn polyester boten gemakkelijk schoon te maken en hoeven ze niet te worden geverfd of gelakt. Qua prijzen zijn polyester boten minder duur in onderhoud en zijn ze ook betaalbaarder dan een gemiddelde boot van een ander materiaal.

Een polyester boot heeft minder onderhoud nodig dan een stalen boot. Als de boot goed schoon wordt gehouden en u hem regelmatig in de was zet, zou de boot nauwelijks onderhoud nodig hebben. Zelf in de winter hoeft de boot niet uit het water te worden gehaald, doordat de boot van polyester is gemaakt. Een kleiner formaat polyester boot soms wat minder stabiel kan zijn en ze kunnen sneller verwaaien, dit hoeft geen belemmering te zijn om geen polyester boot te kopen aangezien het niet gek is als een boot wat schommelt op het water. 

Vroeger kwam osmose (blaasjes op de boot) nog regelmatig voor bij polyester boten, maar dat is tegenwoordig niet vaak meer het geval. De huid is tegenwoordig dikker en van nog betere kwaliteit. Toch is het aan te raden om zowel oude als nieuwe boten wel te beschermen tegen osmose. Door uw polyester boot regelmatig na te checken op osmose kunt u er op tijd bij zijn en kan de osmose tijdig verholpen en gerepareerd worden. Wanneer u de osmose op tijd ontdekt is dit vrij eenvoudig op te lossen zonder hulp van buitenaf in te schakelen.

Een DOCK polyester boot

Een polyester boot kopen? Bij Witsen Marine verkopen wij polyester boten van het merk Dock. Dock boten zijn stabiel en stoer. Ze zijn zo ontworpen dat ze erg praktisch zijn. Geschikt voor het vervoeren van materialen of mensen of voor het beoefenen van hobby’s zoals vissen en watersport. Een polyester boot is de ideale boot voor op meren en rivieren en is voor iedereen. Een groot pluspunt aan onze Dock polyester boten is dat je op elk moment meteen gebruik kan maken van de boot. Er is voorafgaand geen bereiding of onderhoud nodig. U kunt de boot gebruiken wanneer u wilt. De Dock boot is volledig gemaakt van polyester dat gemakkelijk te onderhouden is. Onze Dock boten zijn ideaal wanneer u een polyester boot wilt kopen.

Dock Wakeboardboot

Vragen of een afspraak maken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u een polyester boot kopen?  Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Ook voor vragen of advies over een polyester boot kopen kunt u altijd bij ons terecht. Witsen Marine staat garant voor de beste kwaliteit boten. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top