skip to Main Content

Sloep

Een sloep is een van de meest voorkomende boten op de Nederlandse wateren. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze boten zijn ideaal om bij mooi weer een dagje te gaan varen. Echter is dit niet altijd zo geweest. Een sloep was oorspronkelijk een bijboot van grotere schepen of werden gebruikt als vissersschepen. Onder de benaming sloep vallen meerdere soorten boten, namelijk: sloepje, cabin sloep, Noorse sloep, luxe sloep, kapiteinssloep, stalen sloep en nog veel meer!

Wat is een sloep?

We kunnen kort zijn over wat een sloep is: een sloep is een kleine boot zonder gesloten dak. Deze boten zie je overal in Nederland. Waar je ook vaart, je komt ze tegen. De Amsterdamse grachten liggen er vol mee, op de Nederlandse plassen zijn ze niet meer weg te denken en bij mooi weer zie je veel sloepen op het IJsselmeer. Kortom, een sloep is erg geliefd in Nederland. Waar komt die passie voor sloepen in Nederland vandaan?

De sloep heeft erg veel aan populariteit gewonnen door zijn omvang en vorm. De boten zijn relatief klein, waardoor ze erg makkelijk te besturen zijn. Je hoeft dus niet de beste schipper te zijn om een sloep te kunnen besturen. Verder wordt de sloep geroemd om zijn comfort. Ze zijn erg familievriendelijk en ideaal voor een dagje varen.

Dock Steel 650
Sloep 1

Een luxe sloep kopen

Sloepen komen in allerlei soorten en maten. Zodoende is er voor iedereen een sloep die perfect bij de wensen uw wensen passen. We mogen wel stellen dat Nederlanders van luxe en comfort houden. Dat is niet anders dan bij het kopen van een sloep. Een luxe sloep is erg populair. Wie op een zonnige dag het water op gaat, is het heerlijk als er een verkoelend drankje gedronken kan worden. Een luxe sloep bevat onder andere een koelkast. Ook de vorm en de afwerking van de sloep zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo verschilt een sloep in vorm, kleur en afwerking.

Sloep met kajuit

Een sloep wordt vaak gebruikt als dagjes boot, maar er zijn ook sloepen met kajuit. Een sloep met kajuit heeft een keuken en slaap gedeelte. Hierdoor is het mogelijk om meerdere dagen naar verschillende steden en dorpen te varen. Als de weersvoorspellingen goed zijn, maar het toch begint te regenen zit je droog in een sloep met een kajuit. Geniet van meerdere dagen op het water met een kajuit sloep.

Elektrische of brandstof aangedreven sloep

Van oudsher wordt een sloep aangedreven door brandstof. Echter ontdekken steeds meer mensen de voordelen van een Elektrische sloep. Een elektrische motor maakt nauwelijks lawaai, is beter voor het milieu en is goedkoper in onderhoud. De vraag naar een elektrische sloep neemt toe en het aanbod dus ook. Daarnaast wordt de technologie van elektrisch varen in razend tempo doorontwikkeld. De vaartijden worden langer en er komen meer laadpalen onderweg.

Een brandstof aangedreven sloep heeft daarentegen een langere vaartijd en meer bijtank mogelijkheden. Ook de ontwikkeling van deze motoren ligt niet stil. Ze worden steeds zuiniger.

Sloep te koop

Bij Witsen Marine verkopen we meer dan een sloep. We kijken welke wensen u heeft en zoeken hier een passende sloep bij. Zodoende kunt u jaren genieten van uw sloep op het water. Bekijk ons aanbod of vraag naar de mogelijkheden.

Dock Wakeboardboot

Vragen of een afspraak maken

Heeft u vragen over onze sloep boten, of wilt u een afspraak maken om samen met ons te kijken wat de ideale boot voor u is? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top