skip to Main Content
Heading

Wat is een tender

Een tender boot is een boot dat wordt gebruikt als vervoermiddel om goederen of passagiers van plek A naar B te vervoeren. De naam tender komt oorspronkelijk van het Engelse woord “to tend”, wat vertaald naar “verzorgen” in het Nederlands. De boten werden voorheen veelal gebruikt om zware goederen te vervoeren naar de grotere vrachtschepen. Of om passagiers naar de grotere schepen te vervoeren. De grotere schepen konden namelijk niet altijd de kust bereiken. Tegenwoordig worden de tender boten het meest ingezet om nog steeds passagiers te vervoeren, maar ook worden de boten gebruikt als reddingsschepen of als extra boot om vanaf de baai naar een jacht te varen. In de meeste gevallen zijn de tender boten ook klein, zoals de BRIG Falcon Tender lijn. Deze boten zijn hierdoor gemakkelijk op te bergen in de berging van de grotere jachtschepen.

Wat Is Een Tender
Waarom Een Tender Boot

Waarom een tender boot?

Nu u weet waar een tender voor dient, vraagt u zich misschien af waarom u er eentje zou kopen. Tenders zijn tegenwoordig een van de populairste bootsoorten op de markt. Dit komt omdat ze gemakkelijk in gebruik zijn, wendbaar zijn en in de meeste gevallen veel ruimte bieden voor passagiers. Hierdoor zijn tenders ideale boten voor de pleziervaart of om van plek A naar B te komen. Een tender kan worden gezien als een snelle versie van een sloep en komen in verschillende vormen en maten. Zo worden sommige Rib boten gezien als tenders. Bijvoorbeeld de boten van BRIG, die overigens perfect zijn door de hoge kwaliteit, de luxe en door de mogelijkheid om een grote buitenboordmotor achter de boot te hangen. De tenders zijn perfect om als tweede boot aan te schaffen naast uw jacht of grote boot. De tender kunt u meenemen, waardoor u uw jacht buiten de baai kunt ankeren. Waarna u de tender kunt gebruiken om naar de kust te varen.

Een tender boot kopen

Wanneer u een tender boot besluit te komen moet u eerst bepalen of u een nieuwe of een tweedehands boot wilt aanschaffen. Een groot voordeel van een nieuwe tender is uiteraard het feit dat de boot volledig nieuw is en in de meeste gevallen volledig te personaliseren is. Hierdoor creëert u de perfecte tender naar uw eigen wens. Daarnaast bent u ervan verzekerd dat de boot nauwelijks onderhoud vereist en stel er gebeurd iets met uw boot, dan heeft u nog de fabrieksgarantie. Hier staat natuurlijk wel een prijs tegen over, wanneer u een nieuwe tender boot wilt kopen betaalt u eenmaal meer dan bij een gebruikte. Vind u het niet erg dat de boot wat ouder is en voorheen al gebruikt is? Dan kunt u natuurlijk kijken naar een tweedehands tender. Deze boten zijn te verkrijgen tegen een lagere aankoopprijs, echter loopt u wel sneller tegen onderhoud aan.

Tender boten van Brig

Bij Witsen Marine bieden wij onder andere tender boten aan. Neem bijvoorbeeld de Tender boten van BRIG. Deze boten zijn veelzijdig, hebben veel opties qua personalisatie en de boten staan bekend om de hoge kwaliteit die BRIG levert bij al zijn boten. De Falcon Tender lijn van BRIG biedt een aanbod van boten van tussen de 3 en 5 meter.

Tender Boot Kopen

Vragen of een afspraak maken

Heeft u vragen over onze RIB boten, of wilt u een afspraak maken om samen met ons te kijken wat de ideale boot voor u is? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tender boot 1

BRIG Falcon Tender 480

FALCON 480 is een betrouwbare partner voor uw reizen, of u nu gaat vissen of…

Meer informatie
Tender boot 2

BRIG Falcon Tender 420

De FALCON 420 is een betrouwbare partner, of u nu gaat vissen of gewoon rustig…

Meer informatie
Wat is een tender

BRIG Falcon Tender 380

FALCON 380 is ontworpen om de FALCON-lijn nog meer te verspreiden, zodat u de gewenste…

Meer informatie
Tender boot 3

BRIG Falcon Tender 360

De FALCON 360 is ondanks zijn afmetingen een handige en zeewaardige boot. Zoals de meeste…

Meer informatie
Tender boot

BRIG Falcon Tender 330

De BRIG Falcon ‘T’ serie tenderreeks is de best verkochte lichtgewicht tender rib met polyester…

Meer informatie
Tender boot 4

BRIG Falcon Tender 300

De Falcon 300 is opnieuw ontworpen met innovatieve ontwerpkenmerken, zoals de boegopstap met geïntegreerde verchroomde…

Meer informatie
Tender boot 5

BRIG Falcon Rider 570

Het minimale ontwerp van de Falcon Rider 570 resulteert in een lichtgewicht en veelzijdig vaartuig,…

Meer informatie
Consoleboot

BRIG Falcon Rider 500

Een iets compactere versie van de F570, de Falcon Rider 500 biedt plaats aan maximaal…

Meer informatie
Tender boot 6

BRIG Falcon Rider 450

FALCON 450 is een betrouwbare partner voor uw reizen, of u nu gaat vissen of…

Meer informatie
Tender boot 7

BRIG Falcon Rider 400

FALCON 400 is een betrouwbare partner voor uw reizen, of u nu gaat vissen of…

Meer informatie
Back To Top