skip to Main Content
Aluminium Boot Kopen: Hier Moet U Op Letten

Aluminium boot kopen: hier moet u op letten

Een aluminium boot wordt steeds populairder. U heeft uw oog wellicht laten vallen op een aluminium boot vanwege de onderscheidende uiterlijke eigenschappen van dit type boot.  Een aluminium boot kopen doen mensen niet alleen vanwege de stoere, moderne uitstraling. Zo’n boot brengt diverse voordelen met zich mee. Er zijn echter ook specifieke aandachtspunten en punten van onderhoud waar u rekening mee dient te houden.

Wilt u een aluminium boot kopen en zoekt u tips? Wij hebben deze voor u!

Wanneer kiest u voor een aluminium boot?

Mensen kiezen een aluminium boot vanwege de looks, maar ook vanwege enkele belangrijke voordelen.

Zo is een aluminium boot voor een groot gedeelte behoorlijk onderhoudsvrij. De boot hoeft niet beschermd te worden met verf. Aluminium is zeer goed bestand tegen weersinvloeden en daarmee een zeer duurzame keuze. Uiteraard kan ook een aluminium boot schade oplopen. Het grote voordeel is echter dat kleine schades geen reparaties behoeven. Ook wanneer er kleine schade opgetreden is, zal aluminium weerbaar blijven en zal de schade bovendien niet uitbreiden.

Een ander voordeel van een aluminium boot, is zijn veiligheid. Aluminium is niet brandbaar. Dit is voor steeds meer mensen een belangrijk argument om een boot van polyester (of een rubberboot) in te ruilen voor een boot van aluminium.

Veel materialen kunnen bij frequent gebruik en in de loop der tijd slechter worden van kwaliteit. Ze kunnen scheuren, barsten, rotten, kromtrekken, roesten, uitdrogen of vervormen. Wanneer kiest u voor een aluminium boot? Wanneer u niet wilt dat dit gebeurt, is aluminium de perfecte keuze. Aluminium blijft zeer lang een mooie uitstraling behouden. Mede daardoor hebben aluminium boten een hoge restwaarde.

Een ander belangrijk voordeel is dat een aluminium boot behoorlijk licht is. Gaat u een aluminium boot kopen, dan wordt u beloond met relatief lage verbruikskosten, zeker in vergelijking met boten van een ander materiaal en hetzelfde formaat.

Tips bij een aluminium boot kopen

Een aluminium boot kent dus enkele duidelijke voordelen. Dat betekent echter niet dat er geen aandachtspunten zijn. Daarom hebben wij tips voor een aluminium boot kopen waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf.

Hoewel aluminium niet kan roesten (corroderen), kan het wel net als vele andere metaalsoorten oxideren. Dit betekent dat het aluminium een doffe, wittige laag kan krijgen. U kunt deze oxidatielaag verwijderen, maar het is raadzaam om deze te laten zitten. De laag zorgt namelijk voor een goede bescherming van het aluminium.

Een ander punt om op te letten, zijn de aanschafkosten. In vergelijking met andere materialen, is aluminium duur. Een aluminium boot vergt dan ook een iets grotere investering dan een vergelijkbare boot van een ander materiaal. Echter, door zijn uitstekende restwaarde en lage gebruikskosten, haalt u die meerprijs er eenvoudig uit.

Waar kunt u een aluminium boot kopen?

Bij Witsen Marine kunt u een aluminium boot kopen. Wij hebben fraaie aluminium boten in diverse prijsklassen en afmetingen in het aanbod. Bekijk ons DOCK boten zowel nieuw als gebruikt. Kom langs of maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Back To Top