skip to Main Content
Een RIB Kopen – Hier Moet U Op Letten

Een RIB kopen – Hier moet u op letten

Een RIB kopen is een prachtige investering. De juiste RIB voldoet aan alle wensen en eisen die u aan een boot mag stellen. Hij is snel, wendbaar, stevig en duurzaam. BRIG Ribs kenmerken zich door premium kwaliteit en zeer uitgebreide mogelijkheden tot customizen. Maar waar moet u nu op letten wanneer u een RIB wilt kopen? Wij behandelen graag enkele punten met u.

Het formaat van de RIB

Wilt u een RIB kopen, dan is het eerste waar u op moet letten het formaat. U wilt een RIB kopen die niet alleen nu, maar ook in de toekomst voldoende plaats biedt aan het gezelschap waarmee u het liefste vaart. Vaart u alleen of met zijn tweeën en hoeft u niet per se een grote boot? Dan kunt u kiezen voor een compacte RIB met een of twee zitplaatsen.

Neemt u geregeld meer mensen mee en wilt u bijvoorbeeld varen met vrienden en/of familie, dan is het van belang om te kiezen voor een boot met de juiste afmetingen en het juiste formaat. Hoeveel zitplaatsen hebt u maximaal nodig? Denk hier goed over na, want deze keuze is belangrijk.

Hoe gaat u uw RIB gebruiken?

De manier waarop u uw boot gaat gebruiken, bepaalt grotendeels wat voor RIB u het beste kunt kopen. Elke BRIG RIB is bijzonder wendbaar, maar omdat u een ruime keuze hebt uit motoren, loont het om goed na te denken over uw gebruik.

Bent u een pleziervaarder die vooral op kleine binnenwateren vaart en lekker wilt cruisen, dan hebt u genoeg aan een economische motor. Zelfs de lichtste motoren van de RIBs van BRIG zorgen voor aansprekende prestaties, maar er is nog veel meer mogelijk.

U kunt namelijk een RIB kopen met een bijzonder hoog vermogen. Dit zal absoluut een vereiste zijn voor de veeleisende vaarder die maximale prestaties van zijn of haar boot verlangt. Gebruikt u uw boot bijvoorbeeld voor watersport, zoals waterskiën of wakeboarden, dan is het van belang om te kiezen voor een motor met voldoende vermogen.

Overdekt of niet?

Het mooie aan varen, is dat het op zoveel verschillende manieren kan. Bij BRIG vindt u altijd een boot die perfect past bij de manier waarop u het liefste vaart. Bent u iemand voor pleziervaarten in de zomer en duikt u daarbij misschien ook lekker het water in, dan wilt u misschien geen boot met overkapping.

Daarentegen: wanneer u even lekker uit de zon wilt zitten, kunt u een overkapping of zonnescherm laten plaatsen. Onderneemt u veel langere tochten en wilt u onder wisselende weersomstandigheden optimaal kunnen genieten van uw boot? Ga dan voor een overdekt exemplaar.

Wat moet er op en aan zitten?

U kunt uw BRIG RIB zo eenvoudig of uitgebreid bestellen als u wilt. Wilt u een RIB kopen, let er dan vooral op wat er wel en niet aan boord aanwezig moet zijn. U krijgt eenmaal de kans om uw boot helemaal volgens uw wensen samen te stellen. U wilt er dan ook zeker van zijn dat u geen zaken vergeet die u later gaat missen.

Denk na over eventueel essentiële zaken, zoals de aanwezigheid van een boorddouche of een toilet. Maar ook over andere opties dient u na te denken. Wilt u bijvoorbeeld investeren in stuurbekrachtiging voor extra vaargenot? En wat zijn opties en functionaliteiten waar u aan boord van wilt kunnen genieten? Een koelkast, bijvoorbeeld? Of vaste tafels? Dient er een radio aanwezig te zijn?

Gelukkig hoeft u dit niet allemaal van tevoren te bedenken. Neem gerust uw tijd om door de mogelijkheden en opties heen te lopen. Zo ziet u wat er mogelijk is en weet u zeker dat u met alle mogelijkheden rekening hebt gehouden.

Wij staan voor u klaar bij vragen en voor advies

Een RIB kopen is spannend. Daarom staan wij voor u klaar. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij u altijd van optimaal advies voorzien. Wij weten precies waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een RIB. Neem contact met ons op voor meer informatie. Bij Witsen Marine beantwoorden met plezier uw vragen en helpen u bij het samenstellen van uw ideale boot.

Back To Top