skip to Main Content
De Voordelen Van Een Aluminium Boot

De voordelen van een aluminium boot

Witsen Marine staat bij veel mensen bekend vanwege de verkoop van luxe Capelli RIBs. Daar zijn wij inderdaad groot mee geworden, maar u kunt ook perfect bij ons terecht voor een ander type boot: een boot van aluminium. De aluminium boot is de laatste jaren aan een sterke opmars bezig. Maar wat zijn de voordelen van een aluminium boot?

Steeds meer mensen kiezen voor dit type boot omdat deze een aantal unieke voordelen biedt. Wij vertellen u er graag meer over.

De voordelen van een aluminium boot: vrijwel geen onderhoud

U koopt een boot om van te genieten. Het is een prachtig pleziervaartuig. Misschien gebruikt u uw boot ook wel intensief. Hoe u deze ook gebruikt en met wat voor doel u de boot ook koopt, u zult altijd moeten zorgen voor onderhoud. Voor veel mensen is het onderhoud van hun boot een vervelende, maar noodzakelijke bijkomstigheid. Wilt u goed zorgen voor uw boot, dan is goed onderhoud belangrijk. Dit is echter een van de voordelen van een aluminium boot: deze is vrijwel onderhoudsvrij.

Aluminium is niet alleen bijzonder stevig, maar ook weerbaar en het kent een lange levensduur. U hoeft een aluminium boot niet te verven en u hoeft ook geen antifouling aan te brengen. Aluminium is van zichzelf uitstekend bestand tegen weersinvloeden.

Aluminium beschadigt niet snel en blijft lang mooi

Kiezen voor een aluminium boot, betekent kiezen voor een boot die lang mooi blijft. Uiteraard kan ook aluminium beschadigen, maar bij normaal gebruik zal aluminium niet snel krassen en al helemaal niet roesten, rotten of kromtrekken.

De Dock steel modellen zijn perfecte voorbeelden van boten die van hoge kwaliteit zijn.

Een aluminium boot is relatief licht

Een van de voordelen van een aluminium boot, is dat deze relatief licht is. U denkt daar wellicht niet direct aan, omdat het gaat om een ijzersoort. Echter, in de auto-industrie wordt aluminium al vele decennia gebruikt om auto’s lichter te maken. Het zal u dan ook wellicht verbazen hoe licht een boot van aluminium is.

Dit maakt deze boten niet alleen aangenaam wendbaar in het water, maar zorgt er ook voor dat ze op het land eenvoudig te verplaatsen en makkelijk te trekken zijn.

Een zeer brandveilige boot

In tegenstelling tot andere veelgebruikte materialen zoals hout en polyester, is aluminium niet brandbaar. Een aluminium boot is in dit opzicht dus ook een bijzonder veilige boot.

Waardevastheid

Omdat aluminium zo stevig en weerbaar is, en de boot langer mooi blijft, zijn aluminium boten over het algemeen behoorlijk waardevast. Dit kan een groot voordeel zijn als u in de toekomst van plan bent om te investeren in een grotere of luxere boot.

Aluminium boten zijn gewild omdat zij ook in gebruikte vorm nog steeds profiteren van de unieke eigenschappen op het gebied van duurzaamheid en onderhoud.

U koopt een boot met een bijzondere uitstraling

De voordelen van een aluminium boot blijven niet beperkt tot praktische aspecten. Met een aluminium boot koopt u namelijk ook een boot met een bijzondere uitstraling. Wellicht is niet iedereen gecharmeerd van aluminium, maar dit geldt wel voor zeer veel mensen.

Bovendien: het is uw boot en wanneer u gecharmeerd bent van aluminium, kunt u een boot aanschaffen die ook qua uitstraling helemaal aan uw wensen voldoet. Het is zeker geen boot waarmee u onopgemerkt over de wateren vaart en dat is vaak een compliment.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze aluminium boten of de voordelen van een aluminium boot zelf ervaren? Neem contact met ons op om uw vragen te stellen of meer informatie te ontvangen. U bent ook van harte welkom in onze showroom om de boten met eigen ogen te bekijken.

Back To Top