skip to Main Content
Voordelen Van Een RIB Boot

Voordelen van een RIB boot

Weet u niet zeker welk type boot het beste past bij uw voorkeuren en behoeften? Twijfelt u hierdoor tussen een rubberboot en een RIB boot? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Eerder schreven wij al over de voordelen van een rubberboot. Een RIB heeft echter ook duidelijke voordelen. RIB staat voor “rigid inflatable boat”. Op het eerste gezicht verschillen een rubberen boot en een RIB niet veel van elkaar. Er is echter een duidelijk verschil: een RIB beschikt over een harde bodem, meestal van polyester of aluminium. Dit zorgt voor een aantal belangrijke voordelen. Maar wat zijn de voordelen van een RIB boot?

Dat die voordelen er zijn, zijn duidelijk. Niet voor niets kiezen organisaties en professionals die hoge eisen stellen aan hun boten vaak voor RIBS. Denk aan het leger en de kustwacht, bijvoorbeeld. Maar ook particulieren kiezen voor de pleziervaart vaak voor dit type boot. Wij leggen u graag uit waarom.

Een RIB biedt meer vaarcomfort dan een rubberboot

Een van de belangrijkste voordelen van een RIB boot is dat deze meer vaarcomfort biedt dan een rubberboot. Dit dankzij de harde bodem. Door deze bodem snijdt de boot veel meer door het water dan een rubberboot. Een rubberboot vaart meer op het water en heeft dus meer last van golven. Met een RIB kunt u meer ontspannen cruisen. Dit terwijl deze vaak ook nog eens betere prestaties biedt, maar daar komen wij dadelijk op terug.

Grotere afmetingen zijn mogelijk

Dankzij zijn stijve, harde bodem kunnen RIBs groter gebouwd worden dan rubberboten. De meeste rubberboten kennen een lengte van maximaal vijf meter, maar RIBs kunnen enkele meters langer gebouwd worden. Een rubberboot behoudt bij een grote lengte zijn stijfheid niet. Een RIB wel. Wanneer u dus op zoek bent naar een veelzijdige boot om met een groter gezelschap van te genieten, is een RIB een uitstekende keuze.

Meer mogelijkheden aan boord

Wederom dankzij de harde bodem biedt een RIB eenvoudigweg meer mogelijkheden aan boord dan een rubberboot. Denk aan het plaatsen van banken of een console voor opbergruimte. Dit maakt een RIB in de basis ook meer geschikt voor langere tochten, zeker met het oog op comfort en gebruiksgemak.

Hoger prestatiepotentieel

De harde bodem van een RIB zorgt ervoor dat deze boot zich makkelijker en wendbaarder door het water beweegt dan een rubberboot. Daarbij biedt een RIB alle mogelijkheid tot het plaatsen van een zeer krachtige buitenboordmotor. Het prestatiepotentieel van een RIB ligt dus simpelweg hoger dan dat van een rubberboot. Dit maakt een RIB tot een veelzijdige boot. Of u nu rustig wilt varen, lange tochten wilt maken of sportief wilt varen: alles is mogelijk. Met een krachtige buitenboordmotor is een RIB zelfs geschikt voor diverse soorten watersport.

Een stuurconsole is mogelijk

Een belangrijk argument voor veel bootliefhebbers om een RIB aan te schaffen in plaats van een rubberboot, is dat de montage van een stuurconsole mogelijk is. Veel eigenaren vinden een stuurconsole aangenamer varen. U zit beter en ergonomischer, heeft meer overzicht en hoeft niet plaats te nemen bij de buitenboordmotor.

Het beste van een rubberboot en een polyester boot

Een RIB biedt u bijna alle voordelen van een rubberboot en een polyester boot. Het lage gewicht, wendbaarheid en de zuinigheid van een rubberboot gecombineerd met de stevigheid en prestaties van een polyester boot. Daarbij is een RIB sterker en steviger dan een rubberboot, maar loopt deze eveneens minder snel schade op dan een polyester boot omdat de tube tegen een stootje kan. Kortom: een RIB biedt het beste van twee werelden en is mede daardoor een van de meest veelzijdige en allround boten die u kunt kopen.

Back To Top