skip to Main Content
Waar Moet Een Visboot Aan Voldoen?

Waar moet een visboot aan voldoen?

Vissen op het water is een heerlijke bezigheid. Nog meer dan aan wal voelt u de spanning: deze komt echt dichtbij. Maximaal genieten van vissen op het water doet u natuurlijk met de juiste visboot. Maar waar moet een visboot aan voldoen? In deze blog lopen wij samen met u langs de belangrijkste punten van een goede visboot.

Een stille motor

Wanneer u een goede visplek heeft gevonden, blijft u waarschijnlijk daar. Een goede plek zult u echter niet zo eenvoudig vinden met een boot die niet over een stille motor beschikt. Een buitenboordmotor kan vissen afschrikken. Onze DOCK boten kunnen worden voorzien van een boegmotor, welke ideaal is om met een lage geluidsproductie te varen. Dit is extra waardevol wanneer u gedurende de dag van plek wilt veranderen.

Comfort

Wanneer u uw boot op stapt om te gaan vissen, doet u dit waarschijnlijk niet voor een uurtje. Fervente hobbyvissers zitten vaak van zonsopgang tot zonsondergang op het water. Waar moet een visboot aan voldoen op het gebied van comfort? Dat is een belangrijke vraag om uzelf te stellen.

Wat heeft u nodig om een dag comfortabel op het water te zijn? Of wellicht gaat u zelfs op meerdaagse vistochten. Dan kan het zo zijn dat u waarde hecht aan de aanwezigheid van comfortabele banken, een koelkast en een toilet. Wat dat betreft is bijvoorbeeld onze DOCK 1060 Steel Lounge een ideale visboot. Deze biedt u alle comfort en ruimte die u nodig hebt.

Voldoende sta-, beweeg- en opbergruimte

Zeker wanneer u grotere vissen wilt vangen, kan het belangrijk zijn om te kiezen voor een boot met voldoende sta-, beweeg- en opbergruimte. Sta- en beweegruimte omdat u wellicht zo nu en dan een flink gevecht moet leveren om de vis aan boord te krijgen. Het is dan bijvoorbeeld belangrijk om een boot te hebben met voldoende diepte en bewegingsruimte. Denk ook aan het opbergen van visgerei, aas, proviand, maar wellicht ook vissen die u vangt en mee wenst te nemen.

Waar gaat u vissen?

Het formaat van uw visboot kan belangrijk zijn met het oog op het comfort, maar is ook in een ander opzicht zeer belangrijk en mogelijk zelfs bepalend. Waar gaat u vissen? Is dit op kleine, regionale binnenwateren, grote vaarten, rivieren of meren? Een goede visboot is een boot die past bij uw behoeften. Vist u voornamelijk in de sloot die grenst aan uw achtertuin, dan heeft u waarschijnlijk behoefte aan een compacte boot met een geringe diepgang.

Wij adviseren u graag op dit gebied. De keuze lijkt vrij eenvoudig, maar kan best moeilijk zijn. U neemt namelijk ook uitrusting mee, dus is het belangrijk dat u kiest voor een boot waarop deze vervoerd kan worden. Een compacte boot is misschien wel fijn, maar u wilt ook een boot die zeer stabiel blijft tijdens het vissen. Voor iedereen is er echter een geschikt type en formaat.

Vanuit de luie stoel, of dicht op de actie?

Vanuit uw visboot kunt u heerlijk hengelen vanaf een comfortabele bank of luie stoel. Maar is dat wat u zoekt, of heeft u behoefte aan wat meer actie? Is dat laatste het geval, dan kunt u wellicht het beste kiezen voor een boot met platform. Dit platform kan gebruikt worden als werpdek. Op dit platform staat u letterlijk pal op het water. Dit voegt een extra dimensie toe aan het vissen.

Neem contact op om uw wensen te bespreken

Wilt u graag een goede visboot aanschaffen en bent u benieuwd waar een visboot aan moet voldoen in uw situatie en met het oog op uw wensen? Neem contact met ons op of maak een afspraak om langs te komen in onze showroom. Wij vertellen u graag meer over de diverse mogelijkheden.

Back To Top