skip to Main Content
Wat Zijn De Beste Apps Voor Tijdens Het Varen?

Wat zijn de beste apps voor tijdens het varen?

Ook tijdens het varen is uw smartphone uw beste vriend. Natuurlijk niet achter het stuur of aan het roer, maar wel ter ondersteuning. De juiste apps kunnen elke vaart veiliger, comfortabeler en plezieriger maken. Maar wat zijn de beste apps voor tijdens het varen? Wij nemen enkele populaire en hooggewaardeerde apps in diverse categorieën met u door.

Navigatie

Wanneer u denkt aan apps tijdens het varen, denkt u natuurlijk direct aan navigatie. Wanneer het gaat om navigatie en waterkaarten, zijn er wat ons betreft twee apps die eruit springen. Het betreft Navionics en Marine Imray. Navionics wordt alom geprezen als wellicht wel de beste en meest uitgebreide navigatie app. Het is ook wel een van de duurdere apps, maar wie veel op het water is, zal zich doorgaans niet snel storen aan abonnementskosten van ongeveer 75 euro per jaar. Hiervoor krijgt u de beschikken over geweldige techniek en digitale kaarten die altijd up to date zijn.

Marine Imray biedt dezelfde kwaliteit voor een iets lager bedrag, namelijk zo’n 50 euro per jaar. Deze app biedt u alles wat u nodig heeft en meer. Marine Imray wordt geroemd om zijn prettige interface en de mogelijkheden om te delen binnen uw netwerk.

Nood en assistentie

U hoopt het natuurlijk niet, maar het kan gebeuren dat u op het water in nood komt. Gelukkig kan uw smartphone u ook dan ondersteunen. De KNRM Helpt app is wat ons betreft een must have. Niet alleen vindt u hierin alle cruciale info die u op het water nodig hebt; u kunt ook direct vanuit de app hulp inschakelen in geval van nood. Dat is een prettige en veilige wetenschap.

Niet in de categorie “nood”, maar wel een zeer handige assistentie-app: Windfinder. Deze app geeft niet alleen zeer betrouwbare weersvoorspellingen, maar voorziet u ook van up to date windsnelheden op door u gekozen locaties.

Veiligheid

Steeds meer mensen gebruiken een buurtapp om hun woonwijk veilig en schoon te houden. Problemen kunnen eenvoudig via deze app aan de beherende instanties worden gemeld. Wist u dat er ook een soortgelijke app is voor op het water? De Vaarmelder app stelt u in staat om problemen, gevaren, defecten, onjuiste informatie en tal van andere zaken op uw route te melden. De Vaarmelder app is een “community driven” app: samen met andere pleziervaarders controleert u de routes en houdt u de staat hiervan in de gaten.

Ook een handige app in deze categorie: de Waterplant melder app. Niets is zo vervelend als onderweg te maken krijgen met hardnekkige waterplanten. U wilt niet vastlopen en geen schade oplopen. Daarom kunt u melden waar u stuit op overmatige plantengroei. U kunt daarbij foto’s van de locatie en de planten uploaden. Omdat zeer veel gebruikers deze app hebben, ontstaat er een betrouwbaar en up to date netwerk.

Aanmeren en havens

Wilt u onderweg ergens aanmeren en wilt u weten waar zich in de buurt goede havens bevinden? Dan is de Blue Water App hiervoor een perfect hulpmiddel. Deze app voorziet u van handige informatie over havens en de bijbehorende faciliteiten. Erg fijn is dat u met de app ook een ligplaats kunt boeken en betalen. Het is tevens mogelijk om reviews achter te laten. Zo ziet u in een oogopslag hoe andere vaarders havens beoordelen.

Ligt u ergens voor anker en gaat u van boord? Dan is de Anker Wacht app een absolute must have. Deze app houdt middels GPS in de gaten of uw boot op de ingestelde plek blijft. De gevoeligheid kan door uzelf worden ingesteld. Zo voorkomt u dat u een melding krijgt wanneer de boot bijvoorbeeld bij harde wind wat heen en weer dobbert.

Plezier

Laten we vooral ook niet vergeten dat varen draait om plezier. De VAAR app is een app die hierin perfect voorziet. Met deze app is het mogelijk om uw eigen vaarroutes samen te stellen, in te voeren en op te slaan. Bovendien kunt u deze routes delen met uw netwerk. Zo ontdekt u ook fraaie routes van anderen. Een extra voordeel van de VAAR app is dat u hiermee korting krijgt op diverse aangesloten aanbieders, variërend van restaurants tot watersportwinkels.

Back To Top